Albérlet Tatabánya Újváros

proplocaterealty.com

Kerti Szegfű Teleltetése / Szegfű (Dianthus) Gondozása, Ültetése, Teleltetése, Metszése, Szaporítása, Termesztése, Betegségei – Szegfű Fajták Képekkel

  1. Kerti szegfű (Dianthus caryophyllus) | Gondozás, szaporítás
  2. A banán jellemzői, gondozása, teleltetése, szaporítása és kártevői - Ankert - Anna kertje
  3. Szegfű, a hívogatás virága | Balkonada

A hazánkban is honos kedves külsejű virág levélzetét szürkészöld árnyalatú, fűszerű levelek alkotják, melyek télen is a növényen maradnak. Szimpla vagy telt, rojtos szélű rózsaszín virágai tavasz végén, valamint a nyár elején nyílnak. 8. Bársonyos kakukkszegfű (Lychnis coronaria) Kép forrása: Flickr / Szerző: Stefano / Licence: CC BY-NC-SA 2. 0 A bársonyos kakukkszegfű (Lychnis coronaria) nagytermetű bokros növekedésű évelő növény, mely hazánkban védettséget élvez. Igazán karakteres növény, szárai valamint lándzsa alakú levelei szürkészöld színűek, míg virágai élénkrózsaszín színben játszanak. Feltűnő virágzatát tavasz végén, valamint a nyár első felében csodálhatod meg. 9. Tengerparti habszegfű (Silene maritima) Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Peter A. Mansfeld A tengerparti habszegfű (Silene maritima) alacsony termetű, növekedése során párnát képező évelő növény, mely Nyugat-Európában őshonos. Levélzetét lándzsás, szürkészöld levelek alkotják. Kissé felfújt, fodros szirmú fehér virágai a szár végén nyílnak.

Kerti szegfű (Dianthus caryophyllus) | Gondozás, szaporítás

A szegfűfélék családjába rendkívül változatos megjelenésű, különlegesen szép kerti növények tartoznak. Ebben a bejegyzésben 12 szegfűfélét mutatok be neked képekkel együtt. Ha szeretnél a szegfűfélék gondozásáról is olvasni, látogass el erre az oldalra: A szegfűfélék gondozása 1. Kerti szegfű (Dianthus caryophyllus) Kép forrása: A kerti szegfű (Dianthus caryophyllus) a szegfűfélék családjába tartozó évelő növény, mely a Földközi-tenger vidékén őshonos. Nagyon kedvelt és változatos megjelenésű alacsony vagy közepes termetű dísznövény, népszerű fajtái a Chabaud és a Grenadin szegfű. A nemesítők munkájának hála a nyáron nyíló virágok különféle színárnyalatokban és formában pompáznak. Lehetnek szimplák és teltvirágúak, rózsaszín, piros, fehér és sárga árnyalatúak is. A mutatós virágok a szár végén nyílnak, melyet vékony, fűszerű, szürkészöld, vagy kékeszöld levelek díszítenek. 2. Kínai szegfű (Dianthus chinensis) Kép forrása: Flickr / Szerző: A Yee / Licence: CC BY 2. 0 A kínai szegfű (Dianthus chinensis) alacsony termetű, bokros évelő növény, mely ágyásszegélyekbe, balkonládába való ültetésre a legalkalmasabb.

kerti szegfű teleltetése kint

Virágszirmai mélyen rojtosak, illatosak, többesével nőnek a leveleken. A hajtások a tövükön elfásodnak, nagyméretű párnát képezhetnek.

A banán jellemzői, gondozása, teleltetése, szaporítása és kártevői - Ankert - Anna kertje

Komolyabb betegsége vagy kártevője nincs, de időnként megtámadhatja a lisztharmat. Magvetéssel február-márciusban. A magok 15°C-on kb. 2-3 hét alatt csíráznak. Nem virágzó szárak dugványozásával is szaporíthatjuk a kora nyár folyamán. A palántákat csak a fagyok elmúltával ültessük ki.

Ültetéskor az ideális tőtávolság kb. 25 cm. Szabadföldi helyrevetéssel július közepén és augusztus elején próbálkozhatsz. Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Kor! An (Андрей Корзун) Források:;; Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg barátaiddal is!

Szegfű, a hívogatás virága | Balkonada

  • Érdekességek a szegfűről (Dianthus) - Virágágyások - Díszkert
  • Szegfű gondozása balkonon, kertben - nlc.hu
  • Mit kell inni csirkéből - A vevőknek is tetszik

Lajost és menyasszonyát, Habsburg Máriát szegfűvel ábrázolja. Az ara kezében található szegfűk itt is a mátkaságot jelképezik. Sokan elfelejtik, hogy a szegfű a magyar népművészet kedvelt virága. Díszítő elemként először úri hímzéseken alkalmazták, majd fafaragásokon is megjelentek a virágokat legyező alakban körülölelő 5 és 7 sziromlevelű ábrázolások. Általában a férfit jelöli, gyakran alkalmazták a komoly szeretőnek, férjnek kijáró mintaként. A szegfű magyar nevét valószínűsíthetően az illatos, már a középkorban is ismert fűszernövényről, a szegfűszegről kapta. Gyógyfűként is használták, még pedig a kor legnagyobb járványának, a pestisnek az ellenszereként tisztelték, ezért pestisgyógyítónak, röviden pestisfűnek is nevezték. Latin eredetű angol neve, a carnation egyben a csodálatra, szerelemre, hálára is utal. Sokáig előkelő virágnak számított. Franciaországban a katonák a bátorság jelképeként tisztelték. A nemes emberek vörös szegfűt tűztek a mellükre, amikor a vérpadra léptek. Napóleon a becsületrend szalagjának színéül a szegfűvöröset választotta.

Hagyd, hogy a növény megszokja az új földet, mielőtt elkezded újra tápoldatozni. Ha magad akarod elkészíteni a talajt, akkor keverj össze arányos mennyiségben kerti földet, durva homokot vagy perlitet és humuszt vagy tőzeget. Mindig lyukas aljú virágcserepet használj. Vízigénye Tartsd a földet egyenletesen nedvesen, ha pedig esővizet használsz légy óvatos, mert savas lehet. Használj langyos vizet. Tápanyagigénye Kéthetente tápoldatozd. Ennek egy alternatívája a sűrű, lassan olvadó táp lenne, amit évente egyszer, kora tavasszal kell használni. A szegfű kártevői Károsítja a liszteske és a tripsz. Mindig ellenőrízz bármilyen új növényt, még mielőtt bevinnéd az otthonodba, vagy a melegházba. Hogyan szaporítsuk a szegfűt? Tavasszal magról szaporítható. Tél végétől kora tavaszig a magvakat nedves tőzeg és perlit keverékében a legjobb szaporítani. Takard le az edényt egy műanyag zacskóval, hogy a nedvesség ne szivárogjon ki. Közvetett napfényre helyezd, vagy fluoreszkáló fény alá. Ültesd át általános virágföldbe, miután nőtt egy kicsit.

Tue, 17 May 2022 20:34:15 +0000